torsdag 23 januari 2014

Idrottsuppgift. Del 1

Idrotts uppgift 
På min utflykt till Åkulla skall jag ha med mig ett par underställ med överdel och underdel. Det skall jag ha för att underställ andas väldigt bra och är gjort av syntet som tar upp fukten väldigt bra precis som ull också gör och håller på så sätt en väldigt varm. På det så ska jag ha en tunn varm långärmad tröja gjord av ull eller syntet som håller en varm väldigt bra och torkar snabbt och tar upp fukten och det ska hålla mina organ som levern och njurarna varma så att de inte skadas för att det är viktigast att hålla de skyddade mot kyla. Ovanpå den långärmade tröjan skall jag ha en bra kofta som inte är för tjock så att man inte blir för varm så att jag får en lagom rumstemperatur. Och på den koftan skall jag ha en tjock dunnjacka som jag skulle kunna ta av mig om det blir för varmt och då istället kunna ta på mig en regnjacka som jag har i ryggsäcken med mig och det är därför jag har valt att ha flera lager på mig så jag kan ta av mig eller sätta på mig kläder som är gjorda av syntet eller ull eller båda om det blir för kallt eller varmt

. På mina fötter ska jag först ha ett par strumpor, sedan sätter jag på mig ett par strumpor till, och ett till par vanliga strumpor till och de här strumporna har jag för att hålla värmen och för att det inte skall bli alldeles för kallt i Åkulla och de strumporna andas också väldigt bra.


 Sedan så ska jag ta på mig några par sköna träningsbyxor på min underställs underdel för att jag skall kunna hålla mig tillräckligt varm. Ovanpå träningsbyxorna skall jag ha på mig en overåll för att mina ben till exempel inte ska frysa när jag sätter mig någonstans för att äta när vi är där. På så sätt ska overållen hålla mig varm. Men overållen skall inte vara tillräckligt tjock för att det inte skall bli för kallt så då kan jag ta av mig overållen och sätta på mig regnjackan som jag har med mig i min ryggsäck.


Man kan till exempel knäppa upp jackan om det blir för varmt på överdelen. Och om jag skulle bli för varm på fötterna så tar jag av mig en av mina strumpor. Blir det för kallt på överdelen av kroppen så knäpper jag på mig dunnjackan igen för att inte bli för kallt, om det ändå skulle bli för kallt på underdelen så sätter jag på mig overållen igen för att bli tillräckligt varm.


 Jag har också ett par fingervantar på händerna gjorda av syntet eftersom att de andas bra och tar upp fukten på händerna för att ens händer kan bli stela om man inte tar hand om de dessutom behöver händerna extra värme därför att de är lite kallare än resten av kroppen alltså har händerna en temperatur som är lite lägre än kroppstemperaturen.



 Annars om det blir för kallt på över eller överdelen av kroppen så har jag en kofta till i min ryggsäck för att hålla värmen eller så har jag ett par regnbyxor i ryggsäcken till underdelen av kroppen om den blir för kall och då håller jag värmen på ett bra sätt men jag kan också kavla upp armarna om det skulle bli för kallt för att jag har många blodkärl där som transporterar värme och om jag blir för varm så kyls blodkärlen ner och på så sätt hela kroppen lite grann. Och om jag skulle bli för kall om fötterna så har jag några extra par strumpor i ryggsäcken. Det finns annars inga saker hemma som jag vill ha med mig som jag inte har.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar