torsdag 30 januari 2014

Bibliska händelser

Luk 2:4-7 Josef åkte med Maria sin trolovade från staden Nasaret i Galiléen till staden Betlehem i Judéen för att han var av Davids hus och släkt. Och han och Maria skulle skattskriva sig de var trolovade och Maria var havande. När de var i Betlehem kom det sig att tiden var inne och att Maria skulle föda. Maria födde Jesus som var hennes förstfödde son och lindade in Jesus och la in honom i en krubba. För att det inte fanns något rum i härbärget.

Luk. 2:39 När Maria och Josef vände tillbaka till sin stad i Nasaret i Galiléen efter attha fött Jesus i Betlehem.

Mark. 1:1-7 Profeten Esais skrev se jag sänder ut min egna ängel framför dig och ängeln skall bereda vägen för dig, man hör en röst i öknen som säger att man skall bereda vägen för Herren och jämna stigarna. Johannes döparen predikade för hela det judiska folket och lät de ta emot förlåtelse för sina synder. Han satt en starkare människa skulle komma och vara starkare än honom och mer värdig.

Luk. 2:41-51 Jesus föräldrar kom till påskhögtiden vid Jerusalem för att beviga sig. Jesus var bara 12 år och var i Jerusalems tempel. När alla påskhögtidsdagarna var slut så glömde Maria och Josef Jesus i templet. De letade efter Jesus och sedan återvände de till Jerusalem och hittade Jesus efter 3 dagar och då såg de hur Jesus lärde sig från de lärda och frågade de lärde om olika saker i templet i Jerusalem och folk häpnade över hur förstådd och lärd Jesus var. Maria undrade varför Jesus hade gjort så mot Maria och Josef. Och Jesus svarade att han inte måste vara där hans fader bor. Men han följde hem Maria och Josef hem till Nasaret från Jerusalem.

Mark. 1:16-20 Jesus gick längs med den galeleiska sjön och såg Simon och hans bror fiska, Jesus sa åt de att han skulle göra de till människor som blir jätteduktiga på att fiska. De gjorde som han sa och sedan fick Jesus sån på Johannes och hans broder Jakob som satt i båten och fiskade. Jesus sa åt de att komma efter honom och lämnade kvar legodrängarna kvar i båten och följde efter Jesus.

Luk. 19:1-10. Jesus gick genom staden Jeriko. I staden fanns Sackeus som var en förman för alla rebublikanerna och en välbärgad man. Han ville se Jesus men kunde inte för att han var för liten. Han lyckades se Jesus och närJesus kom fram till sitt ställe så sa han till Sackeus att han skulle besöka Sackeus hus. Men alla som såg det här blev helt häpna av att Jesus skulle gå in i en syndares hus. Sackeus sa att han har givit hälften av alla sina ägodelar till alla de som inte är så välbärgade utan fattiga och skulle Sackeus ha krävt något av någon så skulle han ge tillbaka fyra gånger så mycket tillbaka. Jesus frälste också sedan huset. Och så hade Jesus kommit och uppsökt allt det som var förlorat och frälst det saknade.

Mark. 2:1-12. Jesus kom till Kapernaum. Många människor samlades vid en plats så att platsen knappt rymdes. Någramän kom dit med en lam man, Jesus gick in i huset där man tag bort taket de skapade en öppning och tog ner den stela mannen från sängen där han låg. Jesus förlät den stele mannens synder, de skriftlärda undrade hur någon annan än Gud kan säga att han kan förlåta synder och då sa Jesus att han undrade hur de kunde tänka så i deras hjärtan. Jesus sa åt mannen att stå upp och mannen stod upp och var helad och att människosonen då hade makten att hela alla människor på jorden.

Joh. 11. Jesus hade hört att hans vän Lasarus jade varit sjuk och Lasarus var tillsammans med Marta och Maria (inte Jesus moder) väldigt nära vänner till Jesus. Jesus sa att Lasarus sjukdom inte skulle vara döden utan till förhärligandet av Gud. Han var 2 dagar där hemma hos Maria och Marta. Jesus sa sedan att vår vän Lasarus hade dött och att han skulle väcka upp honom från döden och låta honom uppstå. De gick sedan till Lasarus till Betania som låg femton pass från Jerusalem. Maria sa till Jesus att om Jesus hade varit hos de tidigare så hade Lasarus inte dött. Jesus sa till Marta att han skulle se till att Lasarus uppstår för att de som tror på Jesus skall aldrig dö och ha ett evigt liv och att Jesus är uppståndelsen och Jesus gick fram till stenen där Lasarus låg och sa tag bort stenen och så hade Lasarus uppstått ifrån de döda och Maria och Marta trodde då att Jesus var uppståndelsen och Messias Guds son som skulle komma till världen. Alla judar som såg det här var då imponerade och trodde då på Jesus. Men en bit bort fanns fariséerna som omtalade om vad Jesus hade utfört för mirakel. Då samlades översteprästerna. De undrade vad de skulle göra med Jesus för att han gjorde många tecken och de var oroade om att Jesus skulle fortsätta som han gör så skulle romarna ta ifrån judarna både land och folk. Då beslutades det att Jesus skulle dö framför det judiska folket än att hela det judiska folket skulle dö så det var en av anledningarna till att Jesus skulle dö.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar